Stichting Theater langs de IJssel houdt zich bezig met het organiseren van culturele actviteiten in het IJsselgebied tussen Deventer en Zwolle. Het gaat hierbij om bijzondere culturele actviteiten die een link hebben met theater, muziek, film, beeldende kunst en literatuur. Ze zijn gericht op een brede doelgroep en vinden meestal plaats op bijzondere locaties op het platteland om de leefaarheid daar te stimuleren. 

 

De gemeente Olst-Wijhe draagt Stichting Theater langs de IJssel een warm hart toe en ondersteunt de stichting waar nodig. Olst-Wijhe is met haar Sallandse gemoedelijkheid, vele kastelen -havezates - en natuurlijk de IJssel een prachtig wandel- en fietsgebied. In de gemeente staat cultuur hoog in het vaandel, het hele jaar kun je terecht in Museum de Fundatie locatie Kasteel ‘t Nijenhuis, bij de vele kunstenaars met hun galerieèˆn, de drie theaters en het filmhuis. 

Activiteiten

De belangrijkste activiteit van de stichting is de IJsseltheaterfietstocht die altijd in het laatste weekend van mei plaatsvindt. Verder organiseert zij andere incidentele activiteiten zoals huiskamertheater en andere theatrale en muzikale voorstellingen. Altijd op verrassende momenten en locaties. De activiteiten zijn van hoge kwaliteit, met professionele artiesten. Altijd verzorgd en voorzien van extra mogelijkheden zoals eten & drinken, overnachten etc.