Op zaterdag 7 december 2019 is het zover, het jaarlijkse Anton Pieck gebeuren!
Een winters festijn in de geest van de fantasierijke wereld van de bekende kunstenaar Anton Pieck van begin 19e eeuw.
Het centrum van Olst is dan vanaf 16.00 uur gevuld met straattheater, oude ambachten, muziek en sfeervolle kraampjes. Het doel is, samen met spelers, ondernemers en verenigingen een gezellig en sfeervol evenement neer te zetten.


Zien, doen en beleven
Circa zestig amateurspelers brengen deze dag de beelden van Anton Pieck tot leven. Daarnaast is OSV’95 te zien met hun dansgroepen en De Olster Harmonie zal kleine concertjes geven.
Verder doen maar liefst vier koren, muziekverenigingen mee die nostalgische klanken ten gehore brengen. Verder zijn er levende standbeelden en oude ambachten te zien. Slenter langs de talloze sfeervolle kraampjes waar ambachtelijke producten, lekkernijen en bijzondere, leuke spullen te koop zijn. Ook voor kinderen is het een ware belevenis en is er veel te doen. Oude tijden komen tot leven in de bijzondere wereld van toen, ten tijde van de levendige taferelen uit een geïdealiseerd nostalgisch verleden. Chique dames en heren in kledij van ruim honderd jaar geleden flaneren over de markt, zwervers zoeken wat eetbaars en misschien een warme slaapplek, de politie zorgt samen met de burgemeester voor de handhaving van de wet.

Doe mee en win 2 vrijkaarten voor de winter Efteling
Dit alles zal nóg leuker zijn als u als bezoeker zich ook kleedt in de kledij van toen, met lange rimpel-rokken met schort en witte mutsjes. De heer van stand draagt een hoed met brede rand, en lange jas. Kinderen op straat zagen er vaak uit als kleine zwervertjes. Maar laat vooral uw eigen fantasie werken en bekijk de tekeningen van Anton Pieck. Hou er wel rekening mee dat het winters weer kan zijn. Maar om lekker warm te blijven, zijn er tal van kramen die voorzien in het welbehagen van de innerlijke mens, zoals warme chocolademelk, glühwein, warme broodjes en heerlijke erwten- en bonensoep.

Een kraam huren?
Ben jij een ondernemer, vereniging of hou je je bezig met het demonstreren van een oud ambacht. Laat het ons dan weten en stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bel 0570-56 07 74 (Arie Hemmen).