Op zaterdag 29 mei gaven de burgemeesters van Epe, Heerde en Wijhe om 10 uur in de ochtend het symbolische startsein van de IJsseltheaterfietstocht 2021. Ze deden dat afzonderlijk in hun gemeente met het voorlezen van een IJsselgedicht. Hieronder staan drie filmpjes over deze openingshandelingen.

Wijhe

Oene

Veessen

IJSSELTHEATERFIETSTOCHT 2021 een hele zomer lang!

Op zaterdag 29 mei geven de burgemeesters van Epe, Heerde en Wijhe om 10 uur in de ochtend het symbolische startsein van de IJsseltheaterfietstocht 2021. Ze doen dat afzonderlijk op een plek in de buurt van de IJssel met het voorlezen van een IJsselgedicht. Binnenkort staat hier een filmpje met de openingshandelingen.

Omdat het dit jaar alweer niet mogelijk is om de IJsseltheaterfietstocht op de gebruikelijke manier te organiseren, is de tocht aangepast zodat hij dit jaar toch door kan gaan, zij het totaal anders. Anders maar niet minder.

Dit jaar is de tocht in plaats van tijdens het laatste weekend van mei zelfs een hele zomer lang te volgen en wel van 29 mei tot 19 september. Op elke plek langs de route van 40 km kan men instappen en het verhaal volgen en beleven van een wereldvreemde baron, oom Zweder, en zijn erfenis.

Dit verhaal is speciaal voor deze tocht bedacht en vormgegeven door Henk de Reus. Er zijn video-opnamen bij gemaakt en die kunt u onderweg op bepaalde punten bekijken en beluisteren, aan de hand van een app op uw smartphone die u hiervoor moet downloaden.

Acteur Harro van Lien heeft een hoofdrol in het geheel, maar ook anderen doen mee, zoals het Duo No Nonsens, de TeaTime Company, Marjet Spook, Roos Reebergen van Roosbeef en de schrijver Jan Terlouw. Het geheel staat onder regie van de auteur van het geheel, Henk de Reus.

Alle details over de route en nog veel meer, zoals bijvoorbeeld informatie over opdrachten, bezienswaardigheden, deelnemende artiesten, handige tips, kunt u vinden in het speciale kleurrijke routeboekje dat voor deze tocht is gemaakt en dat u elders op de website kunt aanvragen voor de prijs van € 4,- excl. verzendkosten. Op een aantal plekken is het routeboekje ook te direct te verkrijgen.

extra 4 1

 

IJsseltheaterfietstocht 2021 trapt toch af.

Eind mei is sinds 2007 het weekend dat zo’n 2000 mensen op de fiets stappen om het Sallandse IJsselgebied te doorkruisen en via de mooiste en vaak onbekende plekken te kunnen genieten van theater, muziek, acrobatiek en gezellig samenzijn. Om dit jaar, ondanks alle beperkingen die nu gelden, toch een theaterfietstocht mogelijk te maken in de gemeenten Olst-Wijhe, Heerde en Epe, is er een geheel hernieuwde versie gemaakt, waarbij het mogelijk is deze route vanaf zaterdag 29 mei tot 19 september 2021 te volgen.

Leonie Meppelder volgt vanaf dit jaar Arie Hemmen op als projectleider, wel blijft hij betrokken bij het uitzoeken van de meest geschikte artiesten. Leonie: “Dit jaar zal het anders zijn dan andere jaren, door de geheel vernieuwde opzet, maar dat biedt ook veel voordelen: de route kan op elk gewenst moment in kleine groepjes gefietst worden, waarbij je onderweg plekken tegenkomt waar je door middel van een telefoonapp beelden en geluiden kunt ontvangen. Al die stukjes theater samen vormen een uniek verhaal.

Leonie vertelt hierover: ”Met veel inspiratie, enthousiasme en hard werken is deze alternatieve theaterfietstocht samen met verschillende artiesten door ons voorbereid. Zij zijn, net als onze vrijwilligers, erg enthousiast over het toch weer mogelijk maken van iets bijzonders. Door het hele gebeuren te spreiden over drie maanden vermijden we het fietsen in grote groepen. Dat is nodig voor corona-veiligheid, want we verwachten dat er ook dit jaar veel belangstelling zal zijn, mede doordat de route zowel voor jongeren als ouderen geschikt is.

Wat en hoe de invulling van deze hernieuwde IJsseltheaterfietstocht precies zal zijn, is nu bekend. Regelmatig zal er door publicatie in de Huis-aan- Huisbladen en andere kranten aandacht aan worden besteed. Als je al meer wilt weten over deze nieuwe IJsseltheaterfietstocht, kijkt u dan verder op deze website. Heeft u suggesties of opmerkingen, dan vragen wij u contact op te nemen met Leonie Meppelder via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

extra 4 8 extra 4 10